Sir Oliver wrote:Ovo finale Pariza ce mi ostati u secanju kao jedan od najdrazih Novakovih meceva. Ne samo zbog toga sto je ponovo izbio na celo Masters trke, niti zbog toga sto je zacementirao godisnji No.1 po sedmi put, oduzevsi Samprasu poslednji ozbiljan teniski rekord. Vec jos vise zbog nacina na koji je to uradio:
- Upravo Samprasovski, sa mnogo izlazaka na mrezu pa cak i velikim brojem uspesnih servis-volej akcija.
- Pritom krajnje inteligentno iz perspektive resenja problema sa kojim ga je Medvedev suocio na US Openu: a to je problem nemogucnosti da mu parira dugim razmenama sa osnovne linije, narocito iz backhanda. U NY nije imao plan B, da bi u medjuvremenu shvatio da je jedini pravi nacin skracivanje poena sto je zahtevalo da ozbiljno radi kako na servisu, tako i na na volejima. Narocito, drop-volejima koju su terali Medvedeva da se priblizi liniji i izadje iz svoje komformne zone. Pogledajte samo brzinu (preko 190km/h u proseku) i broj ubacenih prvih servisa (66%) i videcete da mu je upravo takav servis omogucio izlazak na mrezu sa manje rizika. A pritom je egzekucija voleja bila izvanredna.
- Ali, najlepse od svega je sto ovaj stil igre omogucuje da produzi karijeru, posto se manje zamara i ne mora da umire u razmenama. Federer je uradio nesto slicno u Novakovim godinama: smanjio broj turnira i povecao procenat servis-volej poena. Upravo to mu je omogucilo da se takmici do cetrdesete...
Predivno je videti kada neko ko je toliko uspesan kao Novak nalazi nacina da i dalje napreduje. Ovaj Pariz 2021. ce ostati upamcen kao jos jedan veliki korak napred u njegovom teniskom kvalitetu.
bezvezarije wrote:Jokić ako ne igra je pizda, mislim jebali ga konji, 2-3 nedelje s njima mu je dosta. Iako ne znam koji kurac odraslog muškarca to privlači.
Return to Teniseri i teniserke
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests